ESMA Belgesi
Helal kapsamına girebilecek tüm ürünlerin talebinin karşılanması ve helal belgeli ürünlerin kontrolü amacıyla, kısaltması ESMA olan, Birleşik Arap Emirlikleri Standart ve Metroloji Kurumu tarafından kontrolü sağlanan belgelendirme programıdır.
ESMA belgesi ile Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihracat yapan firmalara kaliteli, güvenilir, ?slam helal standartlarına uygun ürünler satılması amacı için belirlenmiştir.
ESMA belgesi ile gıda üreticileri ve tedarikçilerinin global pazarda kaliteli ve ?slam inancına uygun ürün üretimi amaçlanmıştır.
ESMA Belgesi, Birleşik Arap Emirliklerine ihracat yapmak isteyen firmaların alması zorunlu bir sertifikadır. Helal üretim yapan firmaların ihracatlarında, bu sertifika ilgili ülkenin gümrüklerinde talep edilecek ve ihraç edilen ürünün BAE ülke standartlarına uygunluğunu kanıtlayacaktır.
Siz de BAE ihracatlarınız için ESMA sertifikasına ihtiyaç duyuyorsanız berkaykochisarli@nissert.com.tr adresinden veya iletişim linkimizdeki iletişim bilgilerinden bize ulaşarak şartları öğrenebilir ve başvuru yapabilirsiniz.