IATF (ISO) 16949 Otomotiv Sektöründe Kalite Yönetim Sistemi Standardı


Otomotiv endüstrisinin kalite yönetimi için en çok kullanılan uluslararası standartlarından biri olan ISO / TS 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Standardı - IATF 16949 olarak adlandırılan yeni bir küresel endüstri standardının yayınlanmasıyla gelişti. 3 Ekim 2016 tarihinde,  IATF 16949: 2016'da  IATF tarafından yayınlandı ve mevcut ISO / TS 16949'un yerini aldı.

Bu standart geçerli otomotiv müşterisine özgü gereklilikler, ISO 9001 gereklilikleri ve ISO 9000 ile birlikte otomotiv üretimi ve ilgili servis parçaları organizasyonları için temel kalite yönetim sistemi gereksinimlerini tanımlar.

Bu standardın amacı, sürekli iyileşmeyi sağlayan, hata önleme ve tedarik zincirindeki çeşitlilik ve atıkların azaltılmasını vurgulayan bir kalite yönetim sisteminin geliştirilmesidir.

IATF 16949 Standardının Faydaları:

  • Tutarlı bir şekilde ürün, hizmet, müşteri gereksinimlerini karşılanmasıve uygulanabilir yasal ve düzenleyici gerekliliklerin karşılanması;
  • Gelişmiş operasyonel süreçler ve daha fazla verimlilik sağlanması;
  • Müşteri memnuniyeti için fırsatların arttırılması;
  • Risk temelli düşüncenin daha iyi uygulanmasıyla riski azaltın ve fırsat yönetimini iyileştirilmesi;
  • Liderlik ekibinizin katılımının artırılması;
  • Kalitenin zenginleştirilmesi ve sürekli iyileştirme.

IATF 16949 sertifikası alarak kuruluşunuzun, tedarik zincirindeki varyasyonun ve değişimin önlenmesi ve azaltılması üzerinde durarak sürekli bir iyileştirme süreci oluşturmak amacıyla Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi gerekliliklerini yerine getirdiğini üçüncü taraflara kanıtlarsınız.

IATF 16949 Standardı, müşterinin belirlediği üretim parçalarının, servis parçalarının veya aksesuar parçalarının otomotiv tedarik zinciri boyunca üretildiği bir kuruluşun tüm sahalarına uygulanabilir.

 

IATF 16949 Belgelendirmesi hizmetimizden yararlanmak için BAŞVURU FORMU’ nu doldurduktan sonra bize gönderebilirsiniz.

 

IATF 16949 Otomotiv Sektöründe Kalite Yönetim Sistemi Standardı alanındaki eğitim hizmetlerimiz için tıklayınız veya nissert@nissert.com.tr e-posta bizimle iletişime geçiniz.

IATF (ISO) 16949 Otomotiv Sektöründe Kalite Yönetim Sistemi Standardı BİLGİ TALEBİ FORMU