Güvenli gıdaya erişim, hepimiz için vazgeçilmez ve yaşamsal öneme sahip bir haktır. “Gıda Zinciri” olarak tanımlanan; tarımsal faaliyetlerle başlayıp tüketicinin gıdayı tüketmesiyle son bulan zincir boyunca ve zincirle ilgili tüm halkalarda gıdanın güvenliğine yönelik sistem yaklaşımı, uluslararası kabul görmüş en temel gıda güvenliği yaklaşımıdır.
Değişen tüketici alışkanlıkları, gıdaların mevsimlere ve dünya çapında tüketicilere dağılımındaki değişiklikler, hassas tüketici gruplarındaki artış, toplu tüketimin artışı, sağlığı korumada farkındalığın artması, tarım ve gıda işleme teknik ve teknolojilerindeki gelişmeler, pazar şartları, çevre kirliliği, artan nüfus, şehir yaşantısını seçen tüketicilerde artış, hazır gıdalara daha fazla yöneliş gibi daha sayılabilecek birçok nedenle Gıda Güvenliği’ ni sağlamaya yönelik etkin tedbir alma ihtiyacı, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı’ nın uygulanması ve belgelendirilmesini önemli hale getirmektedir.
Gıdalarda var olabilecek ve tüketenlerin sağlığını olumsuz yönde etkileyecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikelerin önceden değerlendirilmesi; önemli gıda güvenliği tehlikelerini kontrol altına alacak tedbir/tedbirlerin belirlenmesi ve bu tedbirlerin Kritik Kontrol Noktalarında HACCP Planı ile veya mümkünse Operasyonel Ön Gereksinim Programı Planı ile izlenerek kontrol altında tutulmasına yönelik önleyici yaklaşım, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ nin temel konusudur.
Tüm bunların yanında bir yönetim sistemi olarak Kalite Yönetim Sistemi’ nin unsurları ile birlikte çalışmak üzere tasarlanmış olan Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek için temel gereksinimleri tanımlar ve kontrol altında güvenli bir gıda zinciri döngüsünü destekler.
Ulusal gıda mevzuatı ve Codex Alimentarius’ un gıda üretimindeki temel hijyen prensiplerinin yanında GMP, GHP, GLP, GAP protokol ve standartları da temel alan bir sistem yaklaşımı olan ISO 22000 Standardı, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points - Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemini de kendi bünyesinde uyumlaştırmış halde barındırmaktadır.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ nin yararları nelerdir?
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı’ nı Kimler Uygulamalıdır?
ISO 22000 Standard Ailesi
Temel şartlar
ISO 22002 Ön Gereksinim Programları
Diğer
Kuruluşumuz, standardın yeni revizyonları için gelişimini sürekli olarak gerçekleştirmekte ve akreditasyonlarını her gerektiğinde hemen güncelleyerek ISO 22000 belgelendirmesini TÜRKAK, ANAB, DaKKS ve CAI akrediteli olarak gerçekleştirmektedir.
ISO 22000 Belgelendirmesi hizmetimizden yararlanmak için BAŞVURU FORMU’ nu doldurduktan sonra bize gönderebilirsiniz.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi alanındaki eğitim hizmetlerimiz için tıklayınız veya nissert@nissert.com.tr e-posta bizimle iletişime geçiniz.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi BİLGİ TALEBİ FORMU
Güvenli gıdaya erişim, hepimiz için vazgeçilmez ve yaşamsal öneme sahip bir haktır. “Gıda Zinciri” olarak tanımlanan; tarımsal faaliyetlerle başlayıp tüketicinin gıdayı tüketmesiyle son bulan zincir boyunca ve zincirle ilgili tüm halkalarda gıdanın güvenliğine yönelik sistem yaklaşımı, uluslararası kabul görmüş en temel gıda güvenliği yaklaşımıdır.
Değişen tüketici alışkanlıkları, gıdaların mevsimlere ve dünya çapında tüketicilere dağılımındaki değişiklikler, hassas tüketici gruplarındaki artış, toplu tüketimin artışı, sağlığı korumada farkındalığın artması, tarım ve gıda işleme teknik ve teknolojilerindeki gelişmeler, pazar şartları, çevre kirliliği, artan nüfus, şehir yaşantısını seçen tüketicilerde artış, hazır gıdalara daha fazla yöneliş gibi daha sayılabilecek birçok nedenle Gıda Güvenliği’ ni sağlamaya yönelik etkin tedbir alma ihtiyacı, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı’ nın uygulanması ve belgelendirilmesini önemli hale getirmektedir.
Gıdalarda var olabilecek ve tüketenlerin sağlığını olumsuz yönde etkileyecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikelerin önceden değerlendirilmesi; önemli gıda güvenliği tehlikelerini kontrol altına alacak tedbir/tedbirlerin belirlenmesi ve bu tedbirlerin Kritik Kontrol Noktalarında HACCP Planı ile veya mümkünse Operasyonel Ön Gereksinim Programı Planı ile izlenerek kontrol altında tutulmasına yönelik önleyici yaklaşım, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ nin temel konusudur.
Tüm bunların yanında bir yönetim sistemi olarak Kalite Yönetim Sistemi’ nin unsurları ile birlikte çalışmak üzere tasarlanmış olan Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek için temel gereksinimleri tanımlar ve kontrol altında güvenli bir gıda zinciri döngüsünü destekler.
Ulusal gıda mevzuatı ve Codex Alimentarius’ un gıda üretimindeki temel hijyen prensiplerinin yanında GMP, GHP, GLP, GAP protokol ve standartları da temel alan bir sistem yaklaşımı olan ISO 22000 Standardı, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points - Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemini de kendi bünyesinde uyumlaştırmış halde barındırmaktadır.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ nin yararları nelerdir?
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı’ nı Kimler Uygulamalıdır?
ISO 22000 Standard Ailesi
Temel şartlar
ISO 22002 Ön Gereksinim Programları
Diğer
Kuruluşumuz, standardın yeni revizyonları için gelişimini sürekli olarak gerçekleştirmekte ve akreditasyonlarını her gerektiğinde hemen güncelleyerek ISO 22000 belgelendirmesini TÜRKAK, ANAB, DaKKS ve CAI akrediteli olarak gerçekleştirmektedir.
ISO 22000 Belgelendirmesi hizmetimizden yararlanmak için BAŞVURU FORMU’ nu doldurduktan sonra bize gönderebilirsiniz.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi alanındaki eğitim hizmetlerimiz için tıklayınız veya nissert@nissert.com.tr e-posta bizimle iletişime geçiniz.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi BİLGİ TALEBİ FORMU